Stuur een briljante 1 april sms grap! Bekijk tips & stuur nu

Oppassen geblazen, 1 april komt eraan! Op 1 april houdt iedereen elkaar voor de gek en proberen we elkaar af te troeven met slimme instinkers. Van de goeie ouwe ‘Je veter is los!’ tot geraffineerdere grappen en grollen.

Stuur een briljante 1 april sms grap! Bekijk tips & stuur nu

Neem je familie, vrienden en collega’s in de maling!

Op 1 april zijn we op onze hoede voor vrienden, familie en collega’s. Of moeten zij op hun hoede zijn voor jou? Als je een goede grap hebt en écht niet betrapt wilt worden, kun je natuurlijk een sms versturen via Anonieme SMS. Volledig anoniem, supersnel en heel erg eenvoudig!

Meest populaire sms grappen

Ga meteen aan de slag met het uithalen van grappen met je beste vriend, collega of ex-partner. Hier zijn de populairste grappen om via sms te versturen voor 1 april.

Een seksuele partner is positief getest op een SOA en adviseert je om je ook te laten testen. Ga voor meer info naar soaaids.nl. Sms STOP om je af te melden.
Een vriend heeft tekenen van je pornoverslaving opgemerkt & stelt voor dat je hulp zoekt. Bezoek YourBrainOnPorn.com voor ondersteuning. Sms STOP om je af te melden.
We hebben je nummer gevonden in de contactenlijst van een drugsdealer. We geven om je welzijn als je worstelt met drugsgebruik. Bezoek drugsinfo.nl/verslaving/ voor bronnen en ondersteuning. Sms STOP om je af te melden.
Welkom bij Porkhub Premium! 🍑 Geniet van ons weekplan voor slechts €4,99/dag. Bevredig je verlangens & ontdek 🔥 video's. Sms STOP om je af te melden. Totaal €34,93/week.
Bedankt voor je aanmelding voor Kattenfeitjes! Je ontvangt nu dagelijks feiten over KATTEN! 😻 Wist je dat de eerste kattenshow werd gehouden in 1871 in het Crystal Palace in Londen? Mee-wow! Sms STOP om je af te melden.
Stuur nu je anonieme sms

Een duik in de geschiedenis

1 april heeft zijn wortels in een eeuwenlange traditie. Veel mensen denken dat de grappenmakerij begon met de inname van Den Briel in 1572, maar de eerste Nederlandse vermelding van een 1 aprilgrap dateert al uit 1561. Die vlieger gaat dus niet op, zeker niet omdat er overleveringen zijn die teruggaan tot de Romeinse tijd.

Ook verklaart het niet waarom de datum ook in andere landen tot hilariteit leidt. Zo plakken jolige Fransen op 1 april een papieren vis op de rug van hun slachtoffer en roepen de Engelsen ‘April fools!’ wanneer ze iemand op 1 april in de maling hebben genomen.

Ook de media en bedrijven doen vrolijk mee met de aloude traditie. Met nepnieuwtjes spelen ze zichzelf in de kijker en dat levert vaak hilarische misverstanden op. Zo slingert het Jeugdjournaal al decennialang elk jaar een grap de wereld in en won Hunkemöller vorig jaar de prijs voor beste 1 aprilgrap met een revolutionaire bikini voor honden.

Maar niet alleen in Nederland duiken media en bedrijven op het fenomeen: in Scandinavië publiceren de kranten bijvoorbeeld elk jaar op 1 april een nepverhaal op de voorpagina.

1 april met een sms!

Uiteraard is het razend moeilijk om een écht goeie 1 aprilgrap te maken. Maar jij gaat het natuurlijk proberen! Met ons sms-systeem is dat ook nog eens supersimpel.

 1. Ga naar onze homepagina om je sms grap op te stellen. Je hebt alleen het mobiele telefoonnummer van de ontvanger nodig om te beginnen. Typ het nummer in en let erop dat je een groen vinkje ziet. Dat vinkje is de bevestiging dat het nummer klopt.
 2. Wanneer je klaar bent met schrijven, kies je een nepafzender uit de lijst met mogelijke afzenders. Druk vervolgens simpelweg op ‘verstuur’ en je sms wordt binnen luttele seconden bij je onwetend slachtoffer afgeleverd. Nu maar hopen dat hij er met open ogen intrapt!
 3. Wil je je bericht liever op een ander moment aan laten komen? Dat kan! Om de grap niet in het water te laten vallen, zouden we niet voor een andere datum kiezen, maar een ander tijdstip kan natuurlijk altijd. Selecteer het gewenste tijdstip en je sms wordt gegarandeerd op tijd verzonden.
 4. Uiteraard krijg je een melding dat je bericht succesvol is aangekomen. En je kunt zoveel berichten sturen als je maar wilt… goed om te weten als je een licht sadistisch karakter hebt. 😈
Stuur nu je anonieme sms

Geen inspiratie? Geen nood!

Een briljante 1 aprilgrap maak je natuurlijk niet zomaar. Daar gaan maanden aan intensieve voorbereiding en brainstormen aan vooraf. Grapje.

Nee, in principe heb je niet veel nodig om je vrienden, familie en collega’s voor de gek te houden. De ingrediënten voor een geslaagde grap zijn wél voor iedereen verschillend. Zo speelt de één graag in op de actualiteit, terwijl de ander zich richt op een zwakke plek van de ontvanger.

De belangrijkste stelregel voor een goede grap? Zaai twijfel. Zodra mensen gaan twijfelen of het écht waar is, is je grap geslaagd.

Uiteindelijk ken jij je slachtoffers het beste en weet jij precies hoe je ze in je grap kunt laten trappen. Toch wat inspiratie nodig? We hebben een paar mogelijke instinkers voor je op een rijtje gezet!

 • Is een vriendin ein-de-lijk over haar verbroken relatie met haar bindingsangstige ex heen? Stuur dan dit: ‘Ik kan je maar niet vergeten. Ik wil je terug! Kom je vanavond om 21.00 uur naar ons cafeetje om te praten?’. Een beetje gemeen, dus misschien is het wel zo aardig om zelf in het café klaar te zitten met een goed glas wijn als vredeoffer.
 • Staat een vriend elke dag voor dag en dauw op om de kranten te bezorgen? Stuur dan dit: ‘We hebben deze ochtend klachten ontvangen over niet-bezorgde kranten. Meld je zo snel mogelijk bij de baas.’
 • Weet je dat je zus graag roddelt in haar verschillende WhatsApp-gesprekken? Stuur dan dit: ‘Door een virus heeft WhatsApp al uw verstuurde berichten naar uw gehele adresboek verstuurd.’
 • Heeft je broer met veel pijn, moeite en zwoegen net zijn rijbewijs gehaald? Stuur dan dit: ‘Beste kandidaat, helaas moeten we u mededelen dat uw rijbewijs niet geldig is. Door technische storingen zijn er fouten geslopen in het examensysteem. Neem zo snel mogelijk contact op om opnieuw examen te doen.’
 • Zijn je ouders bezig hun tuin te verbouwen en dreigt de stress ze uit de oren te spuiten? Stuur dan dit: ‘Beste mijnheer/mevrouw, onze bezorger komt vanmiddag tussen 12.00 – 14.00 uur bij u langs om uw bestelde 10 kuub zand af te leveren.’

Tip! Ga niet te ver. Met een nepberichtje via een sms heb je de gemiddelde opa of oma natuurlijk al gauw paniekerig op de kast. Of het écht grappig is, is een tweede.

Stuur nu je anonieme sms

4 hilarische 1 aprilgrappen

 1. Stuur een sms grap naar je vriend(in) of bekende met een bevestiging van een abonnement op dagelijkse atrologie berichten. Zet in de sms: 'Bedankt voor het abonneren op onze astrologie service. Vanaf morgen ontvang je dagelijks je gepersonaliseerde daghoroscoop. Om te annuleren, reply met STOP naar [plaats hier jouw telefoonnummer].' Laten we eerlijk zijn, niemand zit te wachten op dagelijkse horoscopen. Zodra je 'slachtoffer' je wil gaan sms'en met STOP, zal het kwartje vallen dat hij/zij voor de gek wordt gehouden.
 2. Heb je vrienden die verslaafd zijn aan online shoppen? Dan zijn zij een perfect doelwit voor deze anonieme 1 aprilgrap via sms. Stuur de volgende tekst: 'Hallo, dit is de bezorger. Batterij bijna leeg dus kan niet bellen. Je deurbel is vies. Kan het niet gebruiken. Maak deze schoon. Kom later terug.' Bel diegene de volgende dag om te vragen of de deurbel in orde is. Mensen zijn bang om pakketjes te missen. Daarom werkt deze grap ook zo goed.
 3. Een variant op bovenstaande grap speelt in op mensen die graag eten bestellen via bijvoorbeeld Thuisbezorgd. Stuur deze sms om ze het huis uit te krijgen, zoals: 'Hallo, dit is de bezorger. Batterij bijna leeg. Kan niet bellen. Je deurbel doet het niet. Zette het eten voor je deur.' Misschien minder effectief dan de eerste, maar wel irritant, en dus een leuke grap.
 4. Dit is een vervelende, maar echt een klassieker. Sms je vriend: 'Het spijt me'. Deze grap is echt een schot in de roos voor angstige vrienden. Je krijgt bonuspunten als ze ook in een relatie zitten. In plaats van dit bericht kun je naar iemand in een relatie ook sturen 'Ik moet je iets bekennen'. Bel de ontvanger de volgende dag op en stel ze gerust.

3 beste 1 aprilgrappen voor je vriend

 1. Stuur je vriend een anonieme sms uit naam van jouw moeder. Vraag hem wat zijn toekomstplannen met haar dochter zijn. Vertel daarbij dat je zelf op die leeftijd al verder was in je relatie en dat je hierover opheldering wilt bij het volgende diner. Volg deze grap op door hem, als jezelf, te bellen en te vertellen dat je moeder hem heeft uitgenodigd om te komen eten.
 2. Deze grap heet 'De gebruikte slip bestelling'. Gebruik via de website de functie 'later verzenden' om een anonieme sms naar je vriend te sturen. Zorg dat je op het moment dat deze binnenkomt bij hem bent. Sms naar hem: 'De levering van je vuile huisvrouwenslipje is onderweg. Het gebruikte slipje wordt binnen een week geleverd. Bedankt voor je aankoop!'. Nu hoef je alleen nog maar te doen alsof je iets van dit sms-bericht meekrijgt en een scene te maken. Dat hilarische moment waarbij je vriend hier onderuit probeert te komen tot je hem bevrijdt, is goud.
 3. Dit is de 'neppe cadeau 🎁 grap'. Sms anoniem naar je vriend: 'Mijn batterij is leeg. Wacht buiten op je. Een verrassing wacht op je, schatje. Ik heb alleen je hulp nodig om het te kunnen tillen. X'. De kans is groot dat je vriend zich naar buiten haast om zijn cadeau te bekijken. Maar helaas, er staat niks of niemand op hem te wachten.

Veelgestelde vragen over 1 aprilgrappen

Hoe voer ik een 1 aprilgrap succesvol uit via sms?

Allereerst is het belangrijk dat je anoniem blijft en dus ook een anonieme sms stuurt. Verder moet je wel een plan hebben. Het belangrijkste bij een goede sms grap is dat de ontvanger in eerste instantie denkt dat het bericht echt is. Zie ook onze 1 aprilgrappen tips op deze pagina.

Voor meer vermaak is het aan te bevelen dat je zelf bij het 'slachtoffer' bent op het moment dat diegene de sms grap ontvangt. Je kunt de timing van de sms via deze site zelf bepalen. Daarna is het natuurlijk van belang dat je, op het moment dat de grap is gemaakt, de persoon in kwestie uit zijn of haar lijden verlost.

Wat zijn goede 1 aprilgrappen voor collega's?

Hieronder 3 ideeën om je collega's voor de gek te houden.

 1. Schakel met iemand van HR en zorg dat er iemand als 'nieuwe medewerker' met een onbekend telefoonnummer (bijvoorbeeld een oud nummer van jou) in de groepschats of de WhatsApp groep van het bedrijf wordt toegevoegd. Stuur vervolgens awkward berichten vanuit dat nummer en kijk hoe iedereen hierop reageert. Lachen gegaranderd.
 2. Verzin een reden om te trakteren. Het water loopt bij je collega's in de mond bij het zien van de Oreo koekjes die je hebt meegenomen. Zij weten alleen nog niet dat jij de witte laag vervangen hebt voor tandpasta. Let bij de eerste hap vooral even op hun gezichtsuitdrukking.
 3. Pas op het moment dat je collega naar het toilet gaat snel de muissnelheid aan naar de laagste stand. Eenmaal terug, is de verwarring waarschijnlijk van zijn/haar gezicht af te lezen en kun je genieten van een paar minuten gestoei met zijn/haar muis.

Je identiteit blijft geheim

Jouw privacy is voor ons heel belangrijk. We zorgen er dan ook voor dat de ontvanger nooit kan ontdekken dat jij degene bent die het sms’je heeft geschreven. Verder gaan we vertrouwelijk met je gegevens om en delen we deze met niemand.

Alle berichten, met bijbehorende gegevens, worden bovendien na een korte tijd automatisch verwijderd. Je privacy is dus altijd gegarandeerd.

Bezorging en betaling is supereenvoudig. Elk sms-bericht dat je verstuurt kost eenmalig € 1,49. Je betaalt in een paar klikken met iDEAL, PayPal of Apple Pay. Na verzending sturen we je een ontvangstbevestiging met het exacte tijdstip van bezorging. Een service die we graag leveren!

Meer weten over Anonieme SMS?

Via Anonieme SMS verstuur je je sms direct, eenvoudig en volledig anoniem. We zijn de meest gebruikte anonieme-sms-service van Nederland en dat is niet voor niets! Wil je meer weten over het versturen van een anonieme sms? In dit artikel lees je precies hoe het allemaal werkt.

Stuur een sms!
Lees meer over sms'en