Signalen van vreemdgaan: wat ga je doen?

Stel je voor dat je op straat wandelt en opeens de partner van een goede vriend of vriendin spot. Innig verstrengeld met een ander en zelfs gepassioneerd zoenend met deze vreemdeling. Ben je geshockeerd? Ongetwijfeld. Maar wat ga je doen? Wij hebben een slimme, handige oplossing: stuur een anonieme sms om de schuinsmarcheerder te ontmaskeren. Zou jij het tenslotte niet willen weten als jouw partner je bedroog?

Acht signalen dat je partner vreemdgaat

Algemene signalen van vreemdgaan

Laten we het eerst eens hebben over de persoon die bedrogen wordt. Jawel, jij. Het feit dat je een anonieme sms ontvangt waarin staat dat je partner je bedriegt, betekent natuurlijk niet per se dat het waar is. Voordat je in paniek raakt, is het dus slim om een klein onderzoekje uit te voeren. Denk eens terug aan de laatste paar weken of maanden. Waren er veranderingen in je partners gedrag te bespeuren?

Continu overwerken of kletsen over die ene collega zijn natuurlijk vlammend rode alarmsignalen. Maar er zijn meer typische tekens aan de wand. Komen ze:

1. Meer aandacht aan het uiterlijk besteden

Mensen die vreemdgaan hebben de neiging meer aandacht aan hun uiterlijk te besteden. Tuurlijk, die nieuwe kleding, extra make-up en tripjes naar de sportschool zouden voor jou bedoeld kunnen zijn, maar er is een grimmiger scenario: je partner probeert indruk te maken op zijn of haar stiekeme lover met een splinternieuwe, flashy look. Tenslotte is een van de eerste signalen van vreemdgaan dat je partner zich opeens beter gaat kleden en meer moeite doet om er leuk en aantrekkelijk uit te zien.

Een andere alarmbel? Een nieuw parfummetje of aftershave. Snuif dus eens aan zijn of haar nek en wees extra alert als je slonzige wederhelft opeens rond paradeert als een schoonheidskoningin of een gladde Adonis. Durf ook op je gevoel te vertrouwen. Als je voelsprieten beginnen te shaken, is er waarschijnlijk iets aan de hand wat verder onderzoek nodig heeft.

2. Ander telefoongedrag

Mensen die vreemdgaan gaan zich anders gedragen rondom hun telefoons. Vaak worden ze opeens extreem beschermend tegenover hun mobieltje en verstoppen ze het ding zelfs onder hun kussen als ze naar bed gaan. Soms veranderen ze hun wachtwoorden of laten ze hun telefoontje altijd op stil staan. Je ziet ook dat ze zich telkens terugtrekken in een andere kamer als de telefoon overgaat. En alhoewel de meeste telefoons een oerwoud van oude sms’jes en appjes zijn, zijn de mobieltjes van vreemdgangers altijd verdacht schoon en leeg.

De reden? Ze gebruiken hun telefoon waarschijnlijk om met hun minnaar of minnares te communiceren en willen niet dat hun partners erachter komen. Elk belletje en elke binnenkomende sms of app zou tenslotte van hun geheime liefde kunnen zijn.

Houd dus goed in de smiezen hoe bezitterig je partner is rondom zijn of haar mobieltje. Zeker wanneer je net een anoniem sms’je hebt ontvangen over ontrouwe praktijken is het tijd om serieus te gaan luistervinken als je partner zijn telefoon naar een andere kamer sleept om een belletje te plegen. Sterker nog, grijp elk moment aan om dat mobieltje te pakken te krijgen en door te spitten naar bewijs van de affaire. Want als alle alarmbellen rinkelen, is er hoogstwaarschijnlijk iets schimmigs aan de gang. Vertrouw op dat onderbuikgevoel.

Signalen dat je vrouw vreemdgaat

Hoewel we vreemdgaan vaak als iets typisch mannelijks beschouwen, zijn vrouwen inmiddels met een ware inhaalslag bezig. Heb je dus anoniem vernomen dat je vriendin of vrouw aan het rotzooien is met een ander? Probeer je momenten voor de geest te halen waarop haar gedrag verdacht of ongebruikelijk leek. Hier zijn enkele signalen van overspel, die passen bij vrouwen die ontrouw zijn:

1. Minder delen

Vrouwen die vreemdgaan sluiten zichzelf af van hun relatie. Ze delen steeds minder over hun leven en zijn vaak verdacht stilletjes als ze in je buurt zijn. Voor mannen is dit een ietwat gekke gewaarwording, gewend als ze zijn aan vrouwen die willen delen en praten. Delen is een teken dat je je vertrouwd voelt bij elkaar, dus als je partner zich opeens afsluit, kan dat een teken zijn dat er iets mis is in jullie relatie. Wees ook op je hoede als je vriendin of vrouw opeens veel dromeriger is dan normaal en vaag blijft over haar afspraken buiten de deur.

2. Je bent de vriend, niet de geliefde

Als je vrouw of vriendin minder intiem, lichamelijk en flirterig wordt, is dat een duidelijk signaal dat er iets mis is. Misschien heeft ze het emotioneel even zwaar, maar ze zou zich ook verscheurd kunnen voelen door de gevoelens voor haar geheime liefde. Daardoor duwt ze je weg naar de gevreesde ‘friend zone’. Let ook op troetelnaampjes. Noemen jullie elkaar altijd schatje, lieverd of welke zelfbedachte troetelnaam dan ook? En stopt ze daar plotseling mee en reageert ze geïrriteerd wanneer jij haar nog wel zo noemt? Dat zou de alarmbellen moeten doen rinkelen.

3. Veranderingen in online gedrag

Een compleet schoon geschrobd account op sociale media is nooit een goed teken. Sterker, de sirenes zouden keihard moeten blèren wanneer je vrouw of vriendin al jullie foto’s heeft gewist en in plaats daarvan alleen flitsende plaatjes van zichzelf op haar accounts plempt. Heeft ze haar relatiestatus veranderd in ‘single’? Oké, blijkbaar is subtiliteit niet haar forte!

Signalen dat je man vreemdgaat

Veel vrouwen maken zich zorgen over ontrouw, maar het is soms moeilijk te bepalen of je partner écht vreemdgaat of dat jij te wantrouwend bent. Tegelijkertijd laat zelfs de slinkste man sporen achter wanneer hij vreemdgaat.

Maar wat zijn tekenen van vreemdgaan bij mannen? En dan hebben we het niet over overduidelijke blunders, zoals lippenstift op zijn overhemd of de penetrante geur van een goedkoop parfum. Wat dan wel? Dit zijn enkele signalen van vreemdgaand manvolk:

1. Emotioneel afstandelijk

Als je partners houding tegenover jou verandert, kan dat een teken zijn dat er serieus buiten de deur wordt gevoosd. Bijvoorbeeld wanneer hij zich steeds meer terugtrekt in zijn eigen wereldje en steeds minder geïnteresseerd is in jou en jouw leven. Zijn vervagende interesse in jou mondt soms ook uit in boze uitbarstingen of geïrriteerde reacties op alles wat je zegt en doet.

2. Contacten vermijden

Mannen die overspel plegen, trekken zich vaak terug uit hun gezin. Ze nemen niet alleen emotioneel afstand, maar ze zijn ook lichamelijk minder vaak thuis. Ze vermijden tijd met hun gezin, blijven lang overwerken of zeggen dat ze meer tijd nodig hebben voor zichzelf of hun vrienden. In werkelijkheid spenderen ze die vrijgekomen uren met jouw rivaal: of het nu online, aan de telefoon of in haar bed is.

3. Geen aanrakingen meer

Als je vriend of man vreemdgaat, bespeur je vaak een verandering in de manier of frequentie waarop hij je aanraakt. Zo geeft hij je bijvoorbeeld geen kus meer als hij weggaat, raakt hij je nauwelijks nog aan en lijkt hij niet de minste interesse te hebben in seks. Natuurlijk kunnen deze veranderingen veroorzaakt worden door persoonlijke problemen of stress op het werk, maar als er totaal geen verklaring te vinden valt voor zijn kille gedrag, is het tijd om dat anonieme sms’je serieus te nemen.

Hoe vertel je iemand anoniem dat hij of zij bedrogen wordt?

We weten nu waar mensen op moeten letten als het gaat om ontrouwe partners. Maar wat als deze mensen geen flauw benul hebben van de affaire van hun partner en jij degene bent die de vreemdganger op heterdaad heeft betrapt?

Vertellen of niet vertellen?

Leven en laten leven, zou je kunnen zeggen. En stop je neus niet in zaken waar hij niet thuishoort. Maar wat als de situatie omgekeerd was? Wat als het jouw partner was die iemand anders schaamteloos stond af te lebberen en een van jouw kennissen of vrienden had het gezien? Precies, dan zou je toch willen dat ze het jou als de wiedeweerga zouden komen vertellen!

Natuurlijk is het best lastig om slecht nieuws persoonlijk te vertellen. Gelukkig zijn er andere manieren om de bedrogene op de hoogte te stellen, zonder je identiteit te onthullen. Hoe? Met een anonieme sms.

Stuur nu je anonieme sms

Ontmasker een vreemdganger met een anonieme sms!

Het is supermakkelijk om een vreemdganger te ontmaskeren. Gebruik gewoon onze anonieme sms-service! Je hoeft alleen maar naar onze site te gaan, je berichtje te schrijven, een fictieve naam te kiezen uit onze lijst van nepafzenders en op ‘send’ te drukken. Je identiteit blijft volledig anoniem, wat betekent dat niemand je berichtje naar jou kan herleiden. Je bericht wordt bovendien direct verstuurd, behalve als je zelf een bepaalde datum en tijdstip wilt kiezen.

Weet je niet zeker hoe je je boodschap moet formuleren? Het is altijd slim om informatie te delen die je bericht ondersteunt en geloofwaardig maakt. Ken je bijvoorbeeld de naam van de geheime liefde in kwestie? Zorg er dan voor dat je die naam in je bericht noemt.

Bijvoorbeeld:

‘Sorry dat ik je dit moet vertellen, maar je partner gaat vreemd met …’
‘Je man gaat vreemd. Zoek in zijn telefoon naar berichtjes van ene Olivia’
‘Ik zag dat je vrouw met een man zoende toen ze haar werk verliet. Het lijkt erop dat ze allebei in hetzelfde gebouw werken’

Gebruik je verstand

Als je een vreemdganger ontmaskert, is het altijd slim om eerst te denken en dan te doen. Er zijn tenslotte wel wat zaken om te overwegen. Is de persoon die wordt bedrogen bijvoorbeeld een goede vriend of vriendin van jou? En weet je zeker dat je goed op de hoogte bent van hun relatie en gewoonten? Pas als je dat soort vragen instemmend kunt beantwoorden, is het je plicht om je vriend of vriendin in te lichten over het overspel.

Maar wat als het een relatieve vreemde is die wordt bedrogen? Er zouden talloze persoonlijke en ingewikkelde redenen kunnen zijn voor het overspel, redenen waar jij helemaal niets vanaf weet. Als je je er dan mee gaat bemoeien, doe je misschien meer kwaad dan goed. Daarom is het zo belangrijk dat je de personen in kwestie, en de omstandigheden van hun relatie, goed kent. Is dat niet zo? Dan kun je jezelf er maar beter buiten houden, zodat je niet per ongeluk iemand harder kwetst dan nodig is. Ook al bedoel je het goed.

Heb je tekenen van vreemdgaan gezien? Wil je meer weten over het anoniem ontmaskeren van een vreemdganger? Bekijk dit artikel over het inlichten van een partner die wordt bedrogen!

Veelgestelde vragen over signalen van vreemdgaan

Wat zijn de kenmerken van iemand die vreemdgaat?

Er zijn geen specifieke kenmerken of gedragingen die elke vreemdganger heeft. Wel zijn er kenmerken die vaak horen bij vreemdgaan. We hebben een paar veelvoorkomende gedragingen voor je op een rijtje gezet:

  1. Verdacht telefoongebruik: je partner laat je niet (meer) meekijken op zijn/haar telefoon. De telefoon zit bovendien aan de hand vastgeplakt en jij krijgt geen enkele kans om er maar één blik op te werpen. Dit betekent vaak dat je partner iets te verbergen heeft.
  2. Meer aandacht voor het uiterlijk: hij of zij is meer dan ooit bezig met het uiterlijk. De juiste kleding, hoe het haar zit, lang nadenken over de schoenkeuze. En is de beharing ook overal ineens altijd 'on point' en anders dan anders? Dan staat je partner bij deze op de verdachtenlijst.
  3. Meer tijd voor zichzelf: wil je partner meer tijd voor zichzelf? Drijven jullie steeds meer uit elkaar naar jullie eigen eilandjes? Dit is ook een typisch signaal. Wanneer de aandacht voor elkaar verslapt, kan dat betekenen dat een ander deze plek nu inneemt.

Spot je één of meer van deze tekenen van vreemdgaan en wil je je vermoeden onderzoeken? Je kunt een anonieme sms sturen of iemand anders het vreemdgaan laten onderzoeken. In beide gevallen kan een anonieme SMS sturen een handig middel zijn.

Stuur een sms!
Lees meer over sms'en