SMS sturen naar geblokkeerd nummer? Dat doe je zo!

Heb je het gevoel dat iemand je heeft geblokkeerd en wil je diegene toch bereiken? Onze 4 tips helpen je om een SMS te sturen naar een geblokkeerd nummer.

SMS sturen naar geblokkeerd nummer? Dat doe je zo!

Kun je een SMS sturen naar een geblokkeerd nummer?

Als je een SMS probeert te sturen naar een telefoonnummer dat jou heeft geblokkeerd, wordt deze SMS niet afgeleverd. Het lastige is dat het niet altijd duidelijk is of je echt bent geblokkeerd of dat er een ander probleem is. Bijvoorbeeld met het netwerk of de telefoon van de ontvanger.

Als je probeert een SMS te sturen naar een geblokkeerd nummer, kan het bericht alleen zonder een blokkade daadwerkelijk worden afgeleverd. Je kunt dus wel een SMS te sturen naar een geblokkeerd nummer, maar deze wordt pas echt afgeleverd als de blokkade is opgeheven.

Tips om iemand een bericht te versturen die jou geblokkeerd heeft

Een SMS-blokkade is niet het einde van de wereld. Er zijn genoeg andere manieren om in contact te blijven met de mensen die je belangrijk vindt.

Tip 1: gebruik iMessage als je een iPhone hebt

Als je een iPhone hebt, kun je via je e-mailadres iMessage berichten sturen. Ga naar de instellingen van je iPhone en selecteer ‘Berichten’ > ‘Stuur en ontvang via’ > ‘Start gesprekken vanaf het e-mailadres van je Apple-ID’. Op die manier kun je een iMessage bericht sturen naar de persoon die jou heeft geblokkeerd.

De truc van berichten versturen vanaf je e-mail werkt helaas niet voor Android gebruikers. Met een Android telefoon is het moeilijker om iemand te contacten die jou heeft geblokkeerd. Gelukkig zijn er ook nog andere manieren.

Tip 2: overweeg een ander telefoonnummer

Wanneer je geblokkeerd bent op SMS, is het tijd om creatief te zijn! Overweeg het gebruik van een ander telefoonnummer, bijvoorbeeld met een prepaid simkaart of de telefoon van een betrouwbare vriend. Zo geef je jezelf een tweede kans om weer in contact te komen met de persoon die je probeert te bereiken.

Tip 3: social media als redder in nood

Geen nood als je geblokkeerd bent op SMS, want social media is jouw redder in nood. Instagram, WhatsApp, Signal of Telegram maken het allemaal mogelijk om direct weer te chatten, foto's te delen of zelfs een videocall te doen.

Waarom nog piekeren over die ene geblokkeerde SMS, als er zoveel andere opties zijn? Maar stel dat je ook op social media geblokkeerd bent? Geen zorgen, ook deze blokkade kun je omzeilen.

Vraag simpelweg een gemeenschappelijke vriend of familielid om een groepschat op te starten met jou en de persoon die je geblokkeerd heeft. Hierdoor wordt de blokkade opgeheven en ben je weer verbonden!

Tip 4: verzend (anoniem) online een sms

Ontdek een anonieme manier om in contact te blijven! Met de mogelijkheid om online een anonieme sms te versturen, hoef je je nooit meer zorgen te maken over geblokkeerde nummers. Je kunt hiermee altijd en overal in contact blijven met de mensen die er toe doen.

En er is zelfs nog een ander voordeel. Je hebt de vrijheid om te kiezen of je je identiteit onthult of niet. Dus waar wacht je nog op? Stuur direct een anoniem SMS-bericht.

Hoe kom je erachter of iemand jouw nummer geblokkeerd heeft?

Als je iemand verdenkt van het blokkeren van je nummer, kan dat een flinke domper zijn op je dag. Maar voordat je in paniek raakt, is het belangrijk om eerst een onderzoekje te doen. Check deze simpele stappen of je nummer geblokkeerd is voor SMS-berichten.

Stap 1: de oproep check

Je bent op een missie en gaat meteen op onderzoek uit. Bel met je eigen nummer naar de persoon die je verdenkt van het blokkeren van jouw telefoonnummer. Krijg je maar één pieptoon en word je direct doorgestuurd naar voicemail? Of zelfs geen pieptoon en alleen de voicemail? Dan kan er iets aan de hand zijn.

Maar ben niet te snel met oordelen, want soms zijn mensen gewoon offline. Dus ga eerst door naar de volgende stap, voordat je conclusies trekt, want wie weet zit het gewoon goed!

Stap 2: de anonieme oproep check

Klaar om je innerlijke detective te ontketenen? We gaan door naar stap 2. Probeer het nummer van ‘de verdachte’ anoniem te bellen door #31# in te tikken, voordat je het telefoonnummer intoetst.

Wacht af en luister goed. Als de telefoon meer dan één keer overgaat, voordat je de voicemail krijgt, is de kans inderdaad groot dat jouw nummer geblokkeerd is.

Stap 3: de berichten check

Op naar de volgende stap in je 'blocked' missie! Nu ga je een berichtje sturen naar diegene. En wat willen we zien? Juist, een afleverbevestiging!

Als je die krijgt, hoef je je geen zorgen te maken en is er niets aan de hand. Maar krijg je geen bevestiging of een foutmelding? Dan is de kans groot dat je geblokkeerd bent. Zie het niet als het einde van de wereld, want er zijn nog andere stappen die je kunt nemen.

Stap 4: de nummerwissel check

Klaar voor de laatste stap? Hier gaan we! Tijd om te experimenteren met een ander nummer. Vraag een vriend of vriendin om jouw verdachte een bericht te sturen en check of het wordt afgeleverd.

Als het bericht van je eigen nummer niet wordt afgeleverd, maar het bericht van je vriend(in) wel, dan heb je een heel grote kans dat je geblokkeerd bent. Nu weet je het zeker en kun je beslissen wat je hiermee wilt doen.

Belangrijke aandachtspunten SMS sturen naar een geblokkeerd nummer

Aandachtspunten om te onthouden als je contact wilt maken met iemand die jou heeft geblokkeerd.

  • Respecteer de grenzen en privacy van anderen: niemand houdt van opdringerige mensen!
  • Wees fatsoenlijk en beleefd, ongeacht de manier waarop je contact opneemt: het is belangrijk om de situatie niet erger te maken en het contact te verbreken.
  • Soms is het gewoon tijd om verder te gaan: als iemand duidelijk heeft gemaakt dat hij of zij geen contact meer wil, respecteer dan die wens en ga verder.
  • Privacy en veiligheid zijn belangrijk: bescherm jezelf en anderen tegen ongewenste berichten of telefoontjes. Als iemand je blijft lastigvallen, heb je het recht om het contact te weigeren en te blokkeren.

Dus als je de drang voelt om contact te maken met iemand, terwijl je nummer geblokkeerd is op SMS, onthoud dan deze aandachtspunten en handel op een respectvolle manier. En als het niet (meer) werkt tussen jullie, is het tijd om verder te gaan en nieuwe verbindingen te maken!

Stuur een sms!
Lees meer over sms'en