1 april grappen uithalen via WhatsApp

Zoek je de perfecte 1 april grap? Bekijk onze 10 grappige WhatsApp berichten en laat het lachen beginnen! Proef humor als nooit tevoren.

1 april grappen uithalen via WhatsApp

Waar komt 1 april vandaan?

De geboorte van 1 april blijft een mysterie, maar één ding is zeker: deze dag staat bekend om zijn onvoorspelbaarheid en bedrieglijkheid. Het lijkt erop dat mensen al sinds de 16e eeuw de traditie hebben om anderen voor de gek te houden.

1 april wordt over de hele wereld gevierd met specifieke 1 april grappen en geintjes. Ook in Nederland zijn we dol op flauwe grappen op het werk, op school of thuis. Wie kent de klassiekers nou niet, zoals huishoudfolie over de wc-bril en zout in de suikerpot?

Bedrijven gaan ook steeds meer los op 1 april en bedenken originele, creatieve grappen. Zo kondigde de Efteling enkele dagen voor 1 april aan dat de muziek van Carnaval Festival werd vervangen. Het zorgde voor flink wat ophef in de media, maar het bleek dus een goede 1 april grap te zijn.

Nu weet je een beetje hoe de vork in de steel zit met betrekking tot 1 april. Het is de hoogste tijd om je wat inspiratie op te laten doen, voor grappige WhatsApp berichten die je op 1 april kunt gebruiken!

10 grappige WhatsApp berichten

Ben je klaar om je vrienden, familie en collega's flink voor de gek te houden op 1 april? Naast het delen van de beste SMS grappen, trakteren we je op 10 grappige WhatsApp berichten, die je kunt overnemen. Van een boze baas tot een betaalde SMS dienst voor een datingsite, met deze grappen is er in ieder geval één iemand die lacht (jij).

Soms is het leuk om een grappig WhatsApp bericht vanuit je eigen naam te versturen, maar het kan ook leuk zijn om de grap te verpakken in een anonieme SMS. Dus, pak je telefoon, kopieer deze berichten en stuur ze door.

Grappige WhatsApp berichten voor je vrienden

Leuke ideeën om naar je vrienden sturen:

Gefeliciteerd [naam persoon]! Je aanmelding voor onze exclusieve datingservice is goedgekeurd. Je ontvangt nu maximaal 4 berichten per dag (€ 1,60 per sms) van geïnteresseerden.
Je account van [naam online game] wordt morgen op non-actief gesteld en verwijderd, omdat er nog een betaling open staat.
  • Of wat dacht je van deze? Laat je vrienden denken dat ze per ongeluk iets te koop hebben gezet. Stuur een anoniem bericht met daarin dat je hun advertentie hebt gezien en een bod wilt doen. Wanneer ze in de war raken, zeg dan dat je het waardeert dat ze proberen af te dingen, maar dat je weet wat het waard is.

Grappige WhatsApp ideeën om te sturen naar collega’s

Wil je je collega’s voor de gek houden? Bekijk dan eens een van onderstaande berichten.

Bij [naam bedrijf] nemen wij de hygiëne binnen het bedrijf heel serieus. Daarom laten we je weten dat er vanaf nu gecontroleerd gaat worden of je je handen wel wast na het toiletbezoek.
Hey, heb je even tijd? Het schijnt zo te zijn dat de baas je vandaag graag wil spreken en volgens mij is hij nogal geïrriteerd.
Hierbij bevestigen we je bestelling: 1 broodje carpaccio, 2 broodjes zalm, 2 broodjes ei, 1 water + 4 keer een cola light. Binnen 30 minuten arriveren we met de bestelling op [adres werk].

Grappige WhatsApp berichten voor jouw familie

Zin om je familie te foppen met een grappig WhatsApp bericht op 1 april?

  • Maak in Photoshop of Canva een foto van jezelf met een ‘nieuw’ kapsel. Ga voor een korte coupe voor de grote schok, maar houd het wel enigszins realistisch. Ben je niet goed met Photoshop, vraag dan of iemand je helpt, of kijk hoe ver je komt met filters of bijvoorbeeld Faceapp.
  • Stuur je vader/moeder een bericht met de tekst: ‘Bel me nu! Dit kan niet wachten.’ En neem vervolgens niet op. Bel na een half uur terug om te zeggen dat het een grap was.
  • Maak met een app als Fake All of Fake Chat screenshots van zogenaamde inkomende berichten of telefoontjes. Houd iemand voor de gek door te doen alsof zijn vriendin jou probeert te versieren. Of doe alsof je werkgever heeft geappt naar jou dat hij je collega op straat gaat zetten.
  • Een andere grap die ook altijd goed werkt, is doen alsof je weer in contact bent gekomen met die ene scharrel van de zomervakantie en gaat samenwonen. Je verhaal is dat het zo goed klikt dat je erachter komt dat er nog veel ‘unfinished business’ is tussen jullie. Daarom is je besluit om het een kans te geven, hem/haar op te zoeken om daar te gaan wonen en een nieuw leven op te bouwen.

Nog meer ideeën voor grappige WhatsApp berichten

In sommige gevallen is het nóg leuker om mensen voor de gek te houden vanuit een anonieme naam of uit naam van een organisatie.

  • Iedereen kent wel iemand op Facebook of Instagram die fanatiek meedoet aan like & win acties. Doet iemand die je goed kent mee aan een like & win actie om een vakantie te winnen? Stuur haar dan namens de organisatie een WhatsApp bericht, dat ze de reis heeft gewonnen en contact moet opnemen (en sluit af met je eigen nummer om samen te kunnen lachen).
  • Een WhatsApp bericht sturen vanuit PornHub (of een andere adult service) om te zeggen dat het account momenteel op 80% van de beschikbaarheid per maand zit, kan ook voor een hilarische situatie zorgen.

Waar moet een 1 april grap op WhatsApp aan voldoen?

Zo, nu heb je al flink wat inspiratie opgesnoven. Wil je toch zelf wat bedenken? Dan is het goed om te weten wat een grappig WhatsApp bericht maakt. Houd deze drie punten in gedachten voor je toeslaat.

Wees geloofwaardig

Dit is de truc! Je wilt mensen echt aan het twijfelen brengen of jouw grap wel echt is of niet. Let daarom op tijd, locatie en andere informatie van de persoon die je in de maling gaat nemen. Zo zorg je ervoor dat je WhatsApp grap of SMS geloofwaardig is.

Wees respectvol

Houd rekening met gevoelige onderwerpen en bedenk vooraf of de grap echt leuk is. Een lekke band, een gewonnen vakantie of een kaalgeschoren huisdier zijn toppers, maar grappen over dood, ziektes of intimidatie zijn natuurlijk een no-go.

Houd rekening met de groepsdynamiek

WhatsApp groepen zijn handig, maar ook leuk, zeker voor grappige WhatsApp berichten. Je kunt meerdere mensen tegelijk in de maling nemen. Ideaal toch?

Let er wel op dat niet iedereen in de groep dezelfde persoonlijkheid en humor heeft. Sommige mensen zijn wat cynischer en minder goedgelovig dan anderen. Denk daarom goed na over of de hele groep in de grap gaat trappen.

Als je van plan bent om een goede 1 april grap via WhatsApp te maken, dan zijn dit allemaal belangrijke factoren om in gedachten te houden!

Stuur een sms!
Lees meer over sms'en