Hoe verberg je je nummer tijdens het sms'en?

Wil je je telefoonnummer verbergen als je een sms verstuurt? We vertellen je precies hoe: of je nu gebruikmaakt van Android, iPhone of WhatsApp!

Hoe verberg je je nummer als je een sms verstuurt?

Als je je telefoon installeert, gebruik je meestal je echte naam en link je je telefoon aan je persoonlijke e-mailadres. Wat je je nog niet had gerealiseerd, is dat je telefoon op die manier kan worden herleid naar jouw identiteit.

Aangezien online privacy tegenwoordig nogal een dingetje is, vraag je je waarschijnlijk af hoe je anoniem kunt sms'en. Gelukkig hebben we wat slimme tips paraat voor Android- en iPhone-gebruikers!

Hoe verberg je je nummer tijdens het sms'en met iPhone?

Wil je iemand een berichtje sturen, maar wil je niet dat diegene je echte telefoonnummer heeft? Of wil je discreet sms'en zodat niemand, behalve jij en de ontvanger, bij de berichtjes kan?

Er zijn ontelbaar veel redenen waarom je je persoonlijke telefoonnummer geheim wilt houden. Het probleem is dat elke smartphone automatisch je telefoonnummer laat zien wanneer je iemand belt of sms't. Als je anoniem wil sms'en, moet je verberg je beller-id gebruiken. De ontvangers zien dan alleen dat ze worden gesms't door een anoniem nummer.

Gebruik je een iPhone? Dan kun je de instellingen van je Caller ID direct in je mobieltje aanpassen, op een vrij eenvoudige manier.

Volg deze stappen om anoniem te sms'en via je iPhone!

 1. Open Instellingen op je iPhone.
 2. Selecteer ‘Telefoon’.
 3. Selecteer ‘Nummerherkenning’.
 4. Schakel de optie ‘Beller-ID’ uit.

Hoe verberg je je nummer tijdens het sms'en met Android?

Net zoals bij een iPhone, is het best makkelijk om je Caller ID te verbergen op je Android-mobieltje. Tegelijkertijd moet je je realiseren dat er talloze Android-versies zijn, dus de kans bestaat dat jouw instellingen net iets anders werken dan in ons voorbeeld. Geen zorgen: als je de juiste kernwoorden aanhoudt, kom je er ook.

Volg deze stappen om anoniem te sms'en via je Android!

 1. Open de telefoonapp op je telefoon. Dat is de app die je gebruikt om te bellen en hij ziet eruit als een groen vierkantje met een telefoon erin.
 2. Klik op de drie puntjes in de bovenste rechterhoek.
 3. Selecteer ‘Instellingen’.
 4. Open ‘Oproepinstellingen’.
 5. Selecteer de SIM-kaart die je gebruikt. Gebruik je meestal slechts een SIM-kaart op je telefoon? Sla deze stap dan over.
 6. Ga naar ‘Aanvullende instellingen’.
 7. Klik op ‘Beller-ID’.
 8. Selecteer ‘Verberg je nummer’.

Hoe verberg je je nummer met WhatsApp?

Als je je aanmeldt bij WhatsApp, moet je je telefoonnummer invullen. Pas dan kun je op de service inloggen. Niet iedereen is daar even blij mee. Gelukkig is er een trucje als je je telefoonnummer wil verbergen voor je contactenlijst. En als je anoniem wil blijven terwijl je WhatsApp gebruikt.

Volg deze stappen om je telefoonnummer op WhatsApp te verbergen!

 1. Neem een alternatief telefoonnummer dat je met niemand wil delen.
 2. Verwijder WhatsApp van je telefoon.
 3. Verwijder je oude SIM-kaart en plaats hem in een andere telefoon waarmee je kunt sms'en.
 4. Doe je nieuwe SIM-kaart in je telefoon.
 5. Installeer WhatsApp opnieuw en start je registratie.
 6. WhatsApp zal je vragen om een geldig telefoonnummer in te voeren. Vervolgens voer je niet het nieuwe nummer in, maar het oude.
 7. WhatsApp zal een OTP (one-time password) versturen naar je oude SIM-kaart. Dat wachtwoord kun je gebruiken ter controle. Vanaf dat moment kun je WhatsApp met je oude nummer gebruiken, terwijl je nieuwe nummer zichtbaar is voor je contactenlijst.

Wil je ontdekken wie je geblokt heeft op WhatsApp? We hebben een diepgravende WhatsApp-gids voor je geschreven over dit onderwerp!

Veelgestelde vragen over je nummer verbergen met sms'en

Kun je je telefoonnummer verbergen als je iemand een sms stuurt?

Je kunt je telefoonnummer verbergen door de optie beller ID op je smartphone uit te zetten of in te stellen op verbergen (dit is afhankelijk van je type telefoon). Maar alles wat je via je eigen telefoon verstuurt, is niet 100% gegarandeerd anoniem.

Een andere optie is om een sms te versturen met een aparte prepaid simkaart. Dit is alleen wat bewerkelijk en dan nog is er een mogelijkheid dat je telefoonnummer voor de ontvanger zichtbaar is.

Hoe kun je succesvol je nummer verbergen bij het sturen van een sms? Een volledig veilig alternatief, is om een anonieme sms te sturen via een anonieme berichtenservice, zoals deze website. Je privacy, bezorging van je bericht en anonimiteit zijn 100% gegarandeerd en voor € 1,49 ben je al klaar. Wij zijn de meest gebruikte anonieme-sms-service.

Stuur een sms!
Lees meer over sms'en