Zo omzeil je een WhatsApp blokkade

Heeft iemand je geblokkeerd op WhatsApp? Dat is jammer, want dan kun je niet meer chatten of bellen. Gelukkig is een manier om deze blokkade te omzeilen.

Zo omzeil je een WhatsApp blokkade

WhatsApp blokkade omzeilen

Ben je geblokkeerd op WhatsApp en wil je iemand toch bereiken? Normaal gesproken is de enige optie om te wachten tot de andere persoon je deblokkeert. Gelukkig is er een andere manier. Met een simpel trucje komt een sms bericht namelijk wél altijd aan. Schrijf simpelweg je bericht via deze site en stuur het anoniem met een afzender naar keuze.

Door een sms niet namens je eigen mobiele nummer te sturen wordt het bericht gewoon bezorgd. Je kunt als afzender bijvoorbeeld het woord 'Anoniem' of 'Onbekend' kiezen. Het maakt niet uit of je op WhatsApp, Facebook Messenger of ergens anders geblokkeerd bent. Een WhatsApp blokkade omzeilen met een sms werkt altijd. Je bericht komt iedere keer aan.

Stuur nu je anonieme sms

Net zoals bij WhatsApp krijg je na de verzending een melding als het bericht is bezorgd. Je krijgt een melding met het exacte bezorgtijdstip. Je kunt via deze site onbeperkt sms'en en op een tijdstip naar keuze laten bezorgen. Er zijn geen beperkingen! Maar we vragen je wel altijd vriendelijk te blijven naar de ontvanger.

Hoe weet je of iemand je geblokkeerd heeft op WhatsApp?

Je kunt niet appen met iemand die je heeft geblokkeerd op WhatsApp. Dus de vraag is: heeft iemand je geblokkeerd? Dan worden alle nieuwe chatberichten, telefoontjes en WhatsApp-statusfoto's voor je geblokkeerd. Volg deze instructies om te zien of iemand je op WhatsApp heeft geblokkeerd:

  1. Open WhatsApp en tik op de vriend die je heeft geblokkeerd.
  2. Zie je een “online” status? Of zie je de profielfoto? Dan is er niks aan de hand. Maar als je een grijze profielfoto ziet, word je mogelijk door de ander geblokkeerd. Maar met deze methode weet je het nog niet 100% zeker. Het kan ook te wijten zijn aan de privacy-instellingen van de ander.
  3. Als je zeker wilt weten of je geblokkeerd bent, stuur dan nu een chatbericht naar deze vriend. Zie je slechts één vinkje naast je geschreven bericht staan? Dan ben je geblokkeerd of (in het zeldzame geval) heeft de ander even geen internet. Bij twee grijze of blauwe vinkjes ben je niet geblokkeerd.

Hoe blokkeer je iemand op WhatsApp?

Iemand blokkeren op WhatsApp is zo gedaan. Open WhatsApp op je mobiel en tik op het gesprek van de vriend die je wilt blokkeren. Als je daar bent, tik je bovenaan op de naam van je vriend. Er verschijnt een instellingenscherm. Hier kun je ervoor kiezen om een vriend voor een beperkte tijd te dempen of permanent te blokkeren.

Wat gebeurt er als ik iemand blokkeer op WhatsApp?

Als je iemand blokkeert op WhatsApp dan kan hij of zij geen contact meer met je opnemen. Alle nieuwe berichten, gesprekken en gedeelde WhatsApp-statusfoto's worden geblokkeerd. Je kunt het beste ook overwegen om deze persoon te blokkeren op andere sociale media platforms, zoals Facebook Messenger, Snapchat, en Instagram.

Gebruik een blokkade alleen als het absoluut noodzakelijk is. Als de persoon die je blokkeert een van je goede vrienden is dan kan er wat geklaagd gaan worden.

Kan je iemand bellen die je geblokkeerd heeft op WhatsApp?

Ja, je kunt iemand bellen die je op WhatsApp geblokkeerd heeft. Als je moeite hebt om in contact te komen met iemand die je op WhatsApp geblokkeerd heeft, kun je hem of haar bellen via een gewoon telefoongesprek of een andere app, zoals FaceTime of Instagram.

Maar wees op je hoede, want je vriend(in) blokkeerde je niet zonder reden. Je zou niet geblokkeerd zijn als de ander met je wilde spreken. Dus voordat je probeert te bellen, zorg ervoor dat het echt iets belangrijks is dat niet kan wachten.

Waar staat de lijst met geblokkeerde contacten in WhatsApp?

Je kunt de volledige lijst met geblokkeerde contacten in WhatsApp bekijken bij je instellingen.

  • Op een Android telefoon: tik rechtsboven op de drie bolletjes, kies Instellingen > Account > Privacy > Geblokkeerd.
  • Op een iPhone: tik op Instellingen (rechts onderin), kies Privacy > Geblokkeerd.

Je kunt contacten uit de lijst verwijderen door ze simpelweg te deblokkeren. Anders blijven ze altijd zichtbaar in deze lijst met geblokkeerde contacten.

Geblokkeerd op WhatsApp? Probeer een anonieme sms!

Anonieme sms'jes zijn de oplossing als je iemand dringend wilt spreken. Niemand kan de afzender van jouw verzonden sms achterhalen. Tenzij je zelf in het bericht laat weten wie je bent. We gaan namelijk vertrouwelijk met jouw gegevens om. We delen jouw gegevens met niemand. Na een korte tijd verwijderen we automatisch alle berichten met bijbehorende gegevens. Je privacy is dus gegarandeerd.

Bezorging gegarandeerd

Ieder sms-bericht dat je verstuurt kost eenmalig € 1,49. Je betaalt in een paar klikken met iDEAL, PayPal of Apple Pay. Gratis is de service dus niet, maar hiervoor wordt je bericht gegarandeerd bezorgd. Je krijgt van ieder verzonden bericht een ontvangstbevestiging met het exacte tijdstip van bezorging.

Nu weet je hoe het werkt. Probeer het eens uit. Of lees in ons andere artikel hoe het anoniem sms'en precies werkt.

Stuur een sms!
Lees meer over sms'en