Zo omzeil je een blokkade op Facebook Messenger

Ben je geblokkeerd op Facebook Messenger? Dan kun je niet meer met deze persoon chatten of bellen. Maar er is een manier om deze blokkade te omzeilen.

Zo omzeil je een blokkade op Facebook Messenger

Facebook Messenger blokkade omzeilen

Als je iemand dringend wilt spreken die jou geblokkeerd heeft op Messenger, dan is er gelukkig een andere manier. Met een simpel trucje komt een bericht verzonden via sms namelijk wél aan. Je typt via deze site gewoon een anoniem bericht en stuurt het als een sms met tijdstip en afzender naar keuze.

Door een sms niet namens je eigen mobiele nummer te sturen wordt het bericht gewoon bezorgd. Je kunt als afzender bijvoorbeeld het woord 'Anoniem' of 'Geheim' invullen. Het maakt niet uit of je op Messenger, WhatsApp of ergens anders geblokkeerd bent. Een sms met een anonieme afzender komt gewoon aan.

Stuur nu je anonieme sms

Net zoals bij Facebook Messenger krijg je na de verzending een melding als het bericht is bezorgd. Je krijgt een melding met het exacte bezorgtijdstip. Je kunt via deze site onbeperkt sms'en en deze op een tijdstip naar keuze laten bezorgen. Er zijn geen beperkingen! Maar we vragen je wel altijd vriendelijk te blijven naar de ontvanger.

Hoe weet je of iemand je geblokkeerd heeft op Messenger?

Heeft iemand je geblokkeerd op Messenger? Dat vertelt Facebook Messenger je helaas niet. Maar door een paar simpele tests kun je dit wel achterhalen.

  • Probeer de persoon een bericht te sturen op Messenger. Als het bericht aankomt, ben je waarschijnlijk niet geblokkeerd. Dit kun je zien aan het checkmark icoontje naast het bericht dat je verstuurt. Dit betekent dat het bericht is aangekomen, maar nog niet gelezen. In dat geval ben je niet geblokkeerd.
  • En Messenger Stories? Deze Stories zie je niet als je door die persoon geblokkeerd bent.
  • Een andere manier om te achterhalen of je door iemand geblokkeerd bent, is door die persoon op te zoeken in de zoekbalk binnen Facebook (op je telefoon of computer). Als je de persoon niet kunt vinden in de zoekresultaten, ben je waarschijnlijk door diegene geblokkeerd op Facebook.
  • Ben je geblokkeerd, maar wil je die persoon dringend bereiken? Gebruik onze handige service en stuur een anoniem bericht. Daarmee kun je ook een Facebook blokkade omzeilen en deze persoon alsnog bereiken.

Hoe ontdek je wie je heeft geblokkeerd op Facebook?

Facebook geeft geen overzicht van iedereen die jou geblokkeerd heeft. Maar als je het vermoeden hebt dat iemand jou blokkeert, kun je wel zelf op onderzoek uitgaan. Hierboven vind je enkele stappen die je kunt doorlopen om voor jezelf te verifiëren dat je geblokkeerd bent.

Hoe kun je zelf iemand blokkeren op Facebook Messenger?

Als je iemand blokkeert, kunnen ze jou niet meer bereiken via Facebook Messenger. Alle nieuwe berichten en conversaties worden dan geblokkeerd. Volg deze drie stappen om iemand te blokkeren:

  1. Open Facebook Messenger and klik op de vriend die je wilt blokkeren.
  2. Klik de foto van die persoon aan de bovenkant aan.
  3. Scroll naar beneden. Hier vind je de optie om iemand te blokkeren (of deblokkeren).

Belangrijk: je berichten in gedeelde gesprekken zullen wel zichtbaar zijn voor degene die je hebt geblokkeerd. Je profielfoto op Facebook ook. Je berichten, comments en likes zijn ook nog steeds zichtbaar, tenzij je dat anders hebt ingesteld.

Hoe deblokkeer je iemand op Facebook Messenger?

Iemand deblokkeren is zo gepiept. Open de Messenger app en ga naar het gesprek tussen jou en je geblokkeerde vriend. Tik op de foto van diegene en je ziet direct de optie 'deblokkeren' staan. Tik die optie aan en de weg om samen weer vrijuit te chatten ligt weer vrij.

Veelgestelde vragen over Facebook Messenger en blokkeren

Wat gebeurt er als je iemand een bericht stuurt die jou heeft geblokkeerd?

Je kunt de chat nog gewoon gebruiken, maar de berichten komen niet aan. Je ziet dan direct bij je tekstballon een rode error verschijnen met een uitroepteken of je krijgt een wit rondje met een vinkje te zien. Wanneer berichten wel aankomen en gelezen zijn, wordt dit icoon altijd in het blauw getoond.

Kun je iemand die jou geblokkeerd heeft een bericht sturen via Messenger?

Nee, dit is niet mogelijk. Deze berichten komen niet bij die persoon aan. Een manier om de blokkade indirect te omzeilen, is ten eerste om iemand anders namens jou een bericht te laten sturen naar die persoon. Een tweede optie is een (anonieme) sms sturen via deze website.

Kan iemand je blokkeren op alleen Messenger en niet op Facebook?

Ja, dit kan door specifiek voor de optie 'blokkeren op Messenger' te kiezen. Het is dan via Messenger niet mogelijk om berichten te sturen of bellen en de 'laatst gezien' status te bekijken. Wel is het goed om te weten dat, wanneer je iemand op Facebook blokkeert, deze persoon wel direct ook automatisch wordt geblokkeerd voor Messenger.

Je identiteit blijft geheim. Stuur een anonieme sms!

Via Anoniemesms.nl kan niemand de afzender van jouw verzonden sms achterhalen. Tenzij je zelf in het bericht laat weten wie je bent. We gaan namelijk vertrouwelijk met jouw gegevens om. We delen jouw gegevens met niemand. Na een korte tijd verwijderen we automatisch alle berichten met bijbehorende gegevens. Je privacy is dus gegarandeerd.

Bezorging gegarandeerd

Ieder sms-bericht dat je verstuurt kost eenmalig € 1,49. Je betaalt in een paar klikken met iDEAL, PayPal of Apple Pay. Gratis is de service dus niet, maar hiervoor wordt je bericht gegarandeerd bezorgd. Je krijgt van ieder verzonden bericht een ontvangstbevestiging met het exacte tijdstip van bezorging.

Nu weet je hoe het werkt. Probeer het eens uit. Of lees in ons andere artikel hoe het anoniem sms'en precies werkt.

Stuur een sms!
Lees meer over sms'en